İngiltere’deki yeni vergilendirme Pizza Hut’ı çarptı

HWS’nin Maliyet Artışları ve İşletme Stratejileri

HWS, Ulusal Sigorta İşveren Katkıları ve Ulusal Asgari Ücret’teki artışların özellikle düşük ücretli çalışanlara sahip işletmeler için maliyetleri yükselteceğini belirtiyor. Nisan 2025’te işveren katkı oranının %13,8’den %15’e çıkacağı ve katkı başlangıç sınırının 5 bin sterline düşeceği açıklandı. Ayrıca, Ulusal Asgari Ücret’in %6,7 oranında artışı ve 18-20 yaş arası çalışanlar için daha yüksek bir oran öngörülüyor. Bu durum, HWS’nin iş gücü maliyetlerini %14 artırarak 4 milyon sterlinlik bir ek yük getireceği ifade ediliyor.

Teknolojiye Yatırım ve İşletme Stratejileri

HWS, maliyet artışlarını karşılayabilmek için yeni teknoloji yatırımları planlıyor. Dokunmatik ekranlı sipariş kiosku ve temassız masa siparişi gibi çözümlerle çalışan sayısını azaltmayı hedefleyen firma, bazı şubelerinde bu sistemleri başarıyla denemeye başladı. Şirket içinden bir kaynağın BBC’ye verdiği bilgilere göre, bu çözümler personel sayısını azaltacak ancak büyük çaplı işten çıkarmalar olmayacak.

Finansman ihtiyacını karşılamak için işin bir kısmının satışı ya da mevcut hissedarlardan yeni yatırım alınması gibi seçenekler değerlendiriliyor. Süreç, danışmanlık firması Interpath tarafından yönetiliyor.

Müşteri Tepkisi ve Fiyat Artışları

HWS, artan maliyetlerin fiyatlara yansıtılmasının müşteri kaybına yol açabileceği konusunda endişeli. Firma, son beş yılda pandeminin etkileri, yaşam maliyeti krizleri ve artan iş gücü maliyetleri nedeniyle zorlu bir süreç yaşadığını belirtiyor.

Bir hükümet sözcüsü, bu artışlarla ilgili olarak ekonomik istikrar için “zor kararlar alınması gerektiğini” vurguladı. Restoran sektörü temsilcileri ise vergi yüklerinin sürdürülemez olduğunu ve birçok işletmenin kapanmasına yol açacağını ifade eden bir mektubu Maliye Bakanı Rachel Reeves’e iletti.

HWS’nin gelecekteki stratejileri, İngiltere restoran sektöründe daha geniş etkiler yaratabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir